Indretmedstil.dk

Alt du behøver at vide om moodboard

Er du typen, der elsker at indrette og nærmest allerede har planlagt, hvordan hvert eneste rum i dit hjem skal se ud oppe i hovedet, før du er flyttet ind i et nyt hus? Så bør du læse med lige her.

Artiklen indeholder reklame- og annoncelinks

Hvad er et moodboard

Det kan være en stor hjælp at have nogle gode værktøjer, når du skal indrette et rum. En god idé til et værktøj er et moodboard. Et moodboard hjælper dig nemlig med at tage de første skridt fra idé til det færdige resultat.

Hvad er et moodboard?

Et moodboard er et værktøj, som du kan bruge, når du skal visualisere enten et projekt eller en ide. Det er en slags opslagstavle, som er med til at skabe den stil, du ønsker i din indretning. Et moodboard er et godt sted at starte, når du skal i gang med at indrette et rum, da det hjælper med at fortælle både dig selv og andre, hvad din vision for indretningen er. Desuden er et moodboard med til at finde stemningen i din indretning. Det kan også være, at du skal ud til en kunde i forbindelse med dit arbejde og rådgive dem eller drøfte mulighederne. Så kan det være en god idé at have et moodboard med, som du kan vise frem til kunden.

Hvad skal et moodboard indeholde?

Når du skal lave et moodboard, skal du tænke på noget, der oser af stemning. Det kan for eksempel være en god idé at have nedenstående punkter med på dit moodboard:

  • Farveskala
  • Billeder af indretningen (kan både være af hele rummet og interiør)
  • Kunst
  • Personer
  • Tekst

Fysisk eller digitalt?

Et moodboard kan både laves fysisk og digitalt. Hvis du ønsker et fysisk moodboard, er der flere måder at lave det på. Du kan enten lave en collage med billeder fra blade eller magasiner, som har de farver eller stemninger, du gerne vil have i din indretning. En anden måde du kan lave et fysisk moodboard er ved at anvende fysiske ting som for eksempel stofprøver, farveprøver eller andet materiale. Hvis du derimod ønsker at lave et digitalt moodboard, findes der flere forskellige programmer. Du kan blandt andet lave dit moodboard i Word, eller du kan bruge programmet Canva. I Canva kan du hente en gratis version, som indeholder mange forskellige skabeloner, herunder moodboards. Hvis du laver et digitalt moodboard, er især Pinterest god til at finde indretningsbilleder, som kan inspirere dig.

Eksempler på moodboards

Eksempel på moodboard til indretning af soveværelse
Eksempel på moodboard til indretning af soveværelse

Eksempel på moodboard til indretning af altan eller terrasse
Eksempel på moodboard til indretning af altan eller terrasse

Brug dine moodboards til indretning af stue, soveværelse eller måske dit personlige fitnessrum.