Indretmedstil.dk

Sofa – Find den bedste sofa her

Indeholder reklame- og annoncelinks

Find den bedste sofa her – Er du på udkig efter en ny sofa, og er i tvivl, om hvilken du skal købe? Først og fremmest er det dog vigtigt, at du vælger netop den sofa, som opfylder både dine og din families ønsker og behov.

For overblikkets skyld har vi delt sofaerne op i lædersofaer og stofsofaer (se stofsofaer):

Lædersofaer

Sofaer i stof

Her ser du udvalget af sofaer i stof. Kik på hver sofa for at hoppe til butikken, hvor du kan læse mere og bestille sofaen online.

Det kan være ofte være svært at finde ud af, hvilken sofa, du skal vælge, da der findes et hav af sofaer. Hvis du mangler tips til, hvordan du finder den bedste sofa, kan du læse med lige her. I denne artikel kan du få et bedre overblik over, hvad du skal tænke over, når du skal købe en ny sofa.

Placering af sofa

Sofaen er det største møbel i enhver stue. Derfor skal du som det første overveje, hvordan og hvor i rummet, at den skal placeres. I nogle rum kan det være let at finde ud af, hvor sofaen skal stå, mens det i andre rum kan virke sværere. Det kommer meget an på rummets indretning og størrelse. Den mest ideelle måde at placere sofaen på, når du skal indrette stuen, er ved at stille den langs væggen. Der findes dog andre muligheder for at placere sofaen. Hvis du har en stor stue, kan du for eksempel prøve at placere sofaen midt i rummet. Ved at placere sofaen ude i rummet, bliver der skabt en mere intim og hyggelig stemning.

Valg af farve

Når du skal have en ny sofa, skal du også tage stilling til, hvilken farve, du ønsker, at sofaen skal være. Farven på sofaen betyder meget for både dens udtryk, men også for rummet, som den er placeret i. Det kan for mange mennesker godt være en svær beslutning at vælge en farve til en sofa, da udvalget af farver er bredt. Det vigtigste er dog, at du vælger en farve, som passer til din helt egen personlige stil. Du kan for eksempel vælge en farverig sofa, hvis du synes, at dit hjem er meget hvidt. Hvis du derimod mere er til det neutrale, bør du vælge en dæmpet farve.

 Stof eller læder – hvilket materiale er mest praktisk?

Når du skal vælge en sofa, skal du også beslutte dig for, hvilket materiale den skal være i – om det skal være en sofa i stof eller en sofa i læder. Dette kan for mange være en proces, der skal overvejes. Først og fremmest bør du vælge det materiale, som du bedst kan lide, men det kan også være en god idé at tænke praktisk. Som udgangspunkt er en lædersofa mere praktisk end en sofa i stof. Hvis du for eksempel har dyr eller små børn, er der større sandsynlighed for, at sofaen bliver snavset. Derfor bør du overveje en sofa i læder, da den er lettest at gøre ren. Hvis du har en lædersofa, kan du tørre den over med en fugtig klud, hvorimod det er sværere at få en stofsofa ren, hvis den er blevet snavset.

Fordele ved sofa i stof  

  • En sofa i stof er ofte billigere end læder
  • Mange farver at vælge imellem
  • Kræver mindre vedligeholdelse end læder
  • Kan være mere behageligt at side på

Fordele ved sofa i læder

  • En sofa i læder er lette at rengøre
  • Let at fjerne pelshår fra dyr
  • Forbliver ofte pæn

Vælg hvilken type, du ønsker

Udvalget af sofaer er bredt, og det kan derfor være svært at finde den rette sofa. Det vigtigste er dog, at du vælger en sofa, som passer perfekt til dine og din families behov.  

Der findes tre typer sofaer:

  • En sofa med chaiselong
  • En hjørnesofa
  • To- eller tre personers sofa

En sofa med chaiselong passer godt ind i de fleste stuer. Er du en af dem, der godt kan lide at slappe af med fødderne oppe, så er en chaiselongsofa det helt rette valg. En chaiselong sofa lægger desuden op til mange hyggelige stunder, hvor der er plads til hele familien.

En hjørnesofa er perfekt til dig, der har en stor stue, og som ønsker at skabe masser hygge og komfort i et stort rum. En hjørnesofa lægger op til at være en ægte flyder efter lang dag på arbejdet, da du har mulighed for at slænge dig. I en hjørnesofa er der desuden plads til mange mennesker. Hjørnesofaen er også med til at fylde rummet ud, så det ikke føles tomt.

En to- eller tre personers sofa passer perfekt til den lille stue eller lejligheden, da de ikke fylder lige så meget som for eksempel en chaiselong eller hjørnesofa. Ved at vælge en to- eller tre personers sofa får du mere plads til at tilføje forskellige typer af siddepladser som for eksempel en lænestol eller en puf. På den måde kan du skabe en fin indretning. Derudover kan du også vælge den klassiske indretning med både en to- og tre personers sofa.