Indretmedstil.dk

Sengetøj – Indret dit soveværelse med et lækkert sengesæt

Indeholder reklame- og annoncelinks

Findes der noget bedre end rent og lækkert sengetøj? Du kan nemt give din seng og dit soveværelse et nyt look med et flot sengesæt. En god nattesøvn betyder meget for os mennesker, og derfor er sengetøj en god investering for dig.

Vi bruger en stor del af vores tid i soveværelset under dynen. Det er her vi genoplader og får ny energi. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at vores sengetøj har en høj kvalitet. Godt sengetøj skaber de bedste betingelser for en god nattesøvn, hvor kroppen kan hvile.

Sengetøj du kan bestille online:

TILBUD
Før 1595 kr.
899,00 kr.
Hovedpude - Temprakon
TILBUD
Før 569 kr.
499,00 kr.
Hovedpude - Nsleep
Sengesæt i alle stilarter – farver og mønstre

Du kan finde sengetøj i alverdens farver og mønstre, da det er individuelt hvilken stil du er til. Du kan finde betræk i alle stilarter – både i prangende farver, men også i mere rolige og neutrale farver. Der er noget til enhver smag, og du kan derfor være sikker på at finde et sengesæt, der falder i din smag.

Find sengetøj i den rigtige størrelse

Det kan være overvældende at shoppe sengetøj, og især når det kommer til at vælge den rigtige størrelse. Dynebetræk findes nemlig i mange forskellige størrelser, og det kan være svært at vide, hvilket betræk der passer til din dyne. De fleste mennesker bruger et standard sengesæt på 140*200 cm. Desuden kan du få dynebetræk på 140*220 cm, som er ekstra langt i længden. Hvis du har en dobbeltdyne, skal du have et betræk i størrelsen 200*200 cm.

Valg af materiale

Før du shopper nyt sengetøj, bør du overveje, hvilket materiale du skal vælge. Der findes nemlig et hav af forskellige materialer inden for sengetøj, blandt andet bomuld, bomuldssatin, egyptisk bomuld, bambus og hør. Det vigtigste er, at materialet passer til dig og dine behov. Nedenfor bliver du guidet igennem nogle af de materialer, der kan indgå i sengetøj.

Bomuld

Det mest populære materiale inden for sengetøj er 100% bomuld. Bomuld egner sig godt til sengetøj, da materialet har en god absorberingsevne. Det vil sige, at kroppen har nemmere ved at ånde.

Bomuldssatin

I forhold til sengetøj i bomuld, så er bomuldssatin mere luksuriøst. Bomuldssatin er lavet af det samme materiale som bomuld, men bomuldssatin er vævet på en anden måde end 100% bomuld. Dette gør, at bomuldssatin har en mere blød og blank overflade. Bomuldssatin er blødt for huden, og det er dejligt at ligge i.  

Egyptisk bomuld

Mange forbinder egyptisk bomuld med luksus. Egyptisk bomuld har den fineste og blødeste kvalitet, og det føles næsten ligesom silke. Et sengesæt i egyptisk bomuld er slidstærkt, så stoffet holder ekstra godt.

Bambus

Sengetøj i bambus er med til at sikre, at du altid får en god nattesøvn, og samtidig kan sove i en behagelig temperatur. Bambus er nemlig både et åndbart og temperaturregulerende materiale.

Hør

Sengetøj i hør er et materiale, som er dejligt at sove i. Det er desuden slidstærkt, og du kan vaske det op til flere gange uden at kvaliteten bliver forringet og slidt. Et sengesæt i hør er temperaturregulerende, og du kan derfor være sikker på at få en god nattesøvn.

5 facts om sengetøj

Skal du vaske nyt sengetøj inden brug?

Hvis du har købt nyt sengetøj, har du måske mest lyst til at tage det i brug med det samme. Men faktisk bør du altid vaske dit nye sengetøj, inden du tager det i brug.

Hvilken temperatur skal sengetøj vaskes på?

Temperaturen afhænger af materialet på sengetøjet. Det meste sengetøj tåler en vask ved 60 grader i vaskemaskinen. Hvis dit sengetøj derimod er lavet af f.eks. satin eller silke, bør du vaske det ved 40 grader. Det er dog altid en god idé at læse vaskeanvisningen, hvis du er i tvivl om, hvilken temperatur betrækket tåler.

Hvor ofte skal sengetøj vaskes?

Vi bruger mange timer under dynen, og dermed bliver betrækket udsat for bakterier og husstøvmider. For at undgå dette, er det vigtigt, at du sørger for at vaske sengetøjet jævnligt. En god tommelfingerregel er, at du vasker det ca. hver anden uge.

Hvilket materiale skal du vælge?

Der er ikke én type sengetøj, som er det bedste. Det afhænger af personlige præferencer. Du bør vælge det materiale, som passer bedst til dig og dine behov.

Hvilke fordele er der ved økologisk sengetøj?

Der er flere fordele ved økologisk sengetøj. Først og fremmest er det miljøvenligt. Det er nemlig fremstillet uden brug af kemikalier, og det er derfor bedre for både miljøet og din krop. En anden fordel ved at vælge økologisk sengetøj er, at det er allervenligt. Desuden er økologisk sengetøj er åndbart. Det er fremstillet af ubehandlede materialer, hvor fugtigheden har nemmere ved at trænge ud gennem stoffet.

Tjek også kategorien med sengetæpper.