Indretmedstil.dk

Barstol – Sådan vælger du den helt rigtige 

Indeholder reklame- og annoncelinks

Drømmer du om at skabe et par gode siddepladser omkring køkkenøen og samtidig pryde rummet med et flot design? Barstole kan være essentielle for indretningen, og giver dig ekstra siddepladser i hjemmet. De er blandt andet populære til køkkenøen, da hele familien kan samles omkring køkkenet, mens madlavningen er i fuld gang. På den måde er stolene altså også med til at skabe samvær. De høje stole kan desuden være oplagt at have i små køkkener, hvor der skal være plads til en hurtig og nem siddeplads.

Mangler du barstole til det høje spisebord eller ved køkkenøen, men er du i tvivl om højden og udseendet? Mulighederne er mange, og det kan først og fremmest være svært at navigere i de mange muligheder. Desuden kan det være svært at se dig ud af, hvilke barstole der passer ind i dit hjem, da de findes i mange forskellige farver, materialer og udtryk. I artiklen nedenfor har vi samlet en guide til at hjælpe dig med at finde den barstol, der passer til dig og din indretning.

Hvor høje skal barstole være?

Når du skal købe en barstol, bør du først og fremmest finde ud af, hvor høje de skal være således, at de passer til bordet, og at du vil komme til at sidde komfortabelt. Det er vigtigt, at dine barstole har den helt rigtige højde, så du sidder godt på dem, og uden at du føler dig klemt. Det anbefales, at der som minimum skal være ca. 30 cm mellem overfladen på stolen til toppen af bordpladen.

Justerbar barstol

Er du i tvivl om, hvad skal du vælge – om det skal være en justerbar barstol eller ej. Så kan en justerbar stol helt sikkert godt anbefales. Den justerbare funktion som stolen har, giver dig først og fremmest mulighed for at finde den rette højde uanset højden på bordet. Det vil altså sige, at du ikke kun har mulighed for at benytte dig af stolen ved køkkenøen eller det høje spisebord. Du kan også sidde på den ved for eksempel spisebordet, eller du kan bruge den som kontorstol. En justerbar barstol har altså mange fordele, som du bør have med i dine overvejelser, før du køber.  

Valg af materiale

Udover højden på dine barstole, skal du også beslutte dig for, hvilket materiale du ønsker dine barstole i. Det kan være en god idé at overveje, hvad der passer bedst til dig og din indretning. Uanset hvilket look du ønsker i din indretning, vil du med garanti finde en stol, der passer ind i dit hjem. Du finder nemlig barstole i flere forskellige materialer som blandt andet velour, læder og træ. Det vil altså sige, at der er noget til ethvert hjem.

Barstole med eller uden ryglæn

Som en sidste overvejelse, du skal gøre dig, inden du køber en barstol er, at du skal beslutte dig for, om stolen skal være med eller uden ryglæn. Uanset hvilken stil du ønsker, er udvalget bredt. Du bør først og fremmest tænke over, hvor længe du skal sidde på dem ad gangen. Dette kan nemlig være en vigtig faktor i forhold til, hvilken stol du skal vælge. Det er oplagt at vælge en barstol med ryglæn, hvis du skal sidde ned i længere tid således, at du kan sidde behageligt. Hvis du derimod ikke skal bruge stolene ret meget, kan du med fordel vælge stolene uden ryglæn. Hvis du har et lille køkken, kan det være en fordel med barstole uden ryglæn, så de kan stilles under køkkenøen, for at de på den måde fylder mindst i rummet og let kunne gemmes væk, når de ikke er i brug.