Indretmedstil.dk

Pyntepuder – Sådan giver du indretningen det sidste touch

Indeholder reklame- og annoncelinks

Kender du det, at indretningen lige mangler det allersidste touch? Pyntepuder er en nem og billig måde at opgradere indretningen på og give den et personligt præg. Uanset om du ønsker at pifte din sofa op eller tilføje ekstra hygge til din seng, er pyntepuder med til at gøre en forskel for din indretning.

Pyntepuder sætter prikken over i’et i ethvert hjem, og er med til at give det helt rigtige look i stu-en, soveværelset eller på børneværelset. De er samtidig med til at skabe en hyggelig atmosfære i dit hjem.

Mulighederne er mange, når du skal købe pyntepuder, og det kan derfor være svært at vælge de helt rigtige puder. I artiklen nedenfor kan du læse mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig, før du køber pyntepuder.

Pyntepuder du kan bestille online med det samme:

Farver og mønstre

Før du køber puder, kan det være en god idé at gøre op med dig selv i hvilket rum, at puderne skal være. På den måde vil du også få en fornemmelse af, hvilken stil og størrelse de skal være i.

Pyntepuder findes i mange forskellige farver og mønstre. Du vil derfor med garanti kunne finde noget, der passer til din stil og resten af din indretning, uanset hvad du ønsker. Hvis du ønsker at give din indretning et frisk pust, kan du med fordel farvede puder. Ønsker du derimod at skabe ro i indretningen, er det en god idé at gå efter de mere nedtonede farver. Desuden bør du vælge puder, hvor nuancerne passer sammen. Men det betyder ikke, at du behøver at vælge puder, som er helt ens.  

Se også vores indlæg – Farver i indretningen

Størrelser

Pyntepuder og betræk fås i mange forskellige former og mål. Du finder både klassiske firkantede puder, aflange puder og runde puder. De klassiske firkantede puder kommer i målene 40×40 cm, 45×45 cm og 50×50 cm. De aflange puder kommer i 30×50 cm, 35×50 cm og 40×60 cm, og runde puder findes i Ø35 cm og Ø40 cm. 

De små puder er ideelle til mindre møbler som for eksempel lænestolen. Til de større møbler som for eksempel din sofa og seng, kan det være flot at indrette med puder i forskellige størrelser og former. Dette er med til at skabe et livligt udtryk.

Pris

Pyntepuder kan variere meget i pris. Det er dog vigtigt at huske på, at prisen ofte afspejler kvaliteten af materialet. Det kan derfor godt betale sig at købe puder i god kvalitet.

5 facts om pyntepuder

Hvorfor bør jeg indrette med pyntepuder?

Hvis du ønsker at give din indretning en makeover, bør du overveje at købe pyntepuder. Når det kommer til boligindretning, er pyntepuder en af de mest anvendte typer af boligtekstiler. Det er der flere årsager til;
 
o   God pris
o   Kan nemt skiftes ud
o   Nem og billig måde at opgradere indretningen
o   Skaber en hyggelig atmosfære
o   Blød og komfortabel

Vask og vedligeholdelse

Monteringspuden tåler ikke at blive vasket i vaskemaskinen. Pyntepuder fås både med og uden lynlås. Det vil altså sige, at nogle puder har betræk, som kan tages af og vaskes i vaskemaskinen. Hvis du ikke har mulighed for at tage pudebetrækket af, skal du tørre overfladen forsigtigt med en fugtig klud. Du bør du altid læse vaskeanvisningerne, før du forsøger at rengøre dine pyntepuder.

Hvordan sammensætter man puder?

Der er flere forskellige måder at sammensætte puder på i indretningen. Pyntepuder kan styles på forskellige måder afhængigt af din personlige smag og indretningsstil.

Farvepift: For at give sofaen et sammenhængende udtryk, kan man ofte have en tendens til at vælge puder i samme nuance. Hvis du ønsker at give indretningen et friskt pust, er det en god idé at indrette med en farvet pude.

Mix forskellige puder: Ønsker du at skabe liv på en simpel måde i din indretning, så kan du nemt prøve dig frem med puder i forskellige mønstre, strukturer og farver. Du kan for eksempel mixe puder i velour med puder i satin og i bomuld.

Tone i tone: Hvis du er til en neddæmpet og rolig indretning, er det en god idé at gå efter puder, der passer sammen i nuancerne. Det betyder ikke, at du behøver at vælge puder, som er ens.

Hvordan bruges pyntepuder?

Pyntepuder bruges typisk som en dekorativ tilføjelse til i din indretning. Du kan bruge pyntepuder, hvis du ønsker at pifte din sofa eller lænestol op eller ønsker at tilføje ekstra hygge til din seng.

Hvilke materialer findes pyntepuder i?

Pyntepuder findes i mange forskellige materialer, blandt andet bomuld, velour, linen, satin, læder og polyester.