Indretmedstil.dk

Sådan vælger du det rette spisebord

Indeholder reklame- og annoncelinks

Spisebordet er familiens samlingspunkt i en travl hverdag. Hvis du er på jagt efter et nyt spisebord, er det derfor vigtigt at finde et bord, som passer til dig og din families behov. Mulighederne er mange, når du skal ud at købe et nyt spisebord, og det kan derfor være svært at tage den helt rigtige beslutning.

Det kan være svært at overskue alle mulighederne, når du er på jagt efter et spisebord. I artiklen nedenfor kan du blive klogere på, hvilke overvejelser du børe gøre dig, før du køber et nyt spisebord.

Hvilken stort skal dit spisebord være?  

Det første du skal gøre dig overvejelser omkring, er hvor stort dit spisebord skal være. Det afhænger i mange tilfælde af størrelsen på rummet. Ofte kan rummet nemlig sætte nogle begrænsninger for, hvor stort et bord der er plads til.

Hvilken form skal dit spisebord have?

Det næste du skal beslutte dig for, er hvilken form du ønsker, at dit spisebord skal have. Når du skal vælge den rette form, afhænger det som regel af både rummet og indretningen. Spiseborde findes i flere forskellige forme, herunder runde, kvadratiske og rektangulære.

Hvis det er et stort rum, kan det være ideelt at vælge et rundt spisebord. Det runde bord skaber en god atmosfære i rummet, og det er godt til samtaler, som alle kan være med i.

Hvis du bor småt, kan et kvadratisk spisebord være et ideelt valg. Et kvadratisk bord er ofte et lille bord, som ikke fylder ret meget i rummet. Der vil ofte kun være plads til 4 personer, og det kan derfor blive en nødvendighed at have et klap-sammen bord, hvis du har inviteret gæster. 

Hvis du vælger et rektangulært spisebord, får du et aflangt spisebord. Dette giver dig mulighed for at have plads til gæster. Hvis I sjældent samles så mange om bordet, kan bordet nemt virke for stort og tomt.

Valg af materiale

Hvis du er på jagt efter et nyt spisebord, skal du beslutte dig for, hvilken stil du ønsker, da der findes flere forskellige stilarter. Du kan blandt andet få spiseborde i forskellige træsorter, marmor, glas og linoleum. Det kan desuden være en god idé, hvis du gør dig nogle tanker omkring, hvad der passer bedst til dine behov. Hvis du for eksempel er en børnefamilie, kan det være en fordel at vælge et spisebord, som ikke er sart og som er nemt at tørre af.

Vælg et spisebord med tillægsplader  

Et spisebord med tillægsplader er et godt valg, hvis du ofte har mange gæster til bords. Dit spisebord kan nemt forlænges ved brug af tillægsplader. På den måde kan du hurtigt få plads til mange spisende gæster. Spiseborde med tillægsplader giver dig desuden mulighed for at have et mindre spisebord i hverdagen.