Indretmedstil.dk

Belysning i soveværelse

Indeholder reklame- og annoncelinks

Er du på jagt efter belysning til soveværelset, og er i tvivl om, hvad du skal vælge? Mulighederne er mange, og det kan derfor være svært for mange at tage den rigtige beslutning. Det vigtigste er det dog, at du vælger en eller flere lamper, som passer til dine behov. Soveværelset er et af de rum i hjemmet, som kan være sværest at vælge belysning til. Belysningen skal nemlig være både være behagelig og afslappende, men samtidig skal det også kunne give et mere skarpt lys, da mange har klædeskab i soveværelset, og som godt kan lide at læse, inden man skal sove.

Hvis du mangler tips til, hvordan du finder den rette belysning til soveværelset, kan du læse med lige her. Det kan være svært at overskue alle mulighederne, så derfor har Indretmedstil.dk lavet en liste over gode råd til bedre belysning i soveværelset.

Lamper til belysning i soveværelse du kan bestille online:

Beslut dig for en stil

Hvis du skal ud at købe nye lamper til soveværelset, bør du matche lamperne således, at de passer til stilen i dit soveværelse. For at få en ensartet og rolig indretning, kan du vælge lamper, som har samme eller lignende materialer som dine øvrige møbler i soveværelset.

Hvordan skal lampen bruges

Hvis du er på udkig efter en lampe, som skal kunne lyse hele rummet op og give det meste lys, skal du vælge en lampe, som kan hænge i loftet. Hvis du derimod skal have en lampe, som kun skal bruges til dekoration, kan du nøjes med en lille lampe som for eksempel en gulvlampe eller en pendellampe.

Vælg flere forskellige lyskilder

Når du skal vælge, hvilken belysning du skal have i soveværelset, kan det være en god idé at have flere forskellige lyskilder. Du kan nemlig have brug for forskellige lyskilder alt efter, hvad du laver. Du kan for eksempel have disse lyskilder: 

  • Loftslampe – En loftslampe kan lyse hele rummet op, hvilket kan være en god idé at have, hvis du for eksempel skal ordne praktiske ting som at gøre rent, eller hvis du skal lægge rent sengetøj på. 
  • Sengelampe – Det kan være en god idé at have en sengelampe, hvis du for eksempel godt kan lide at læse bøger, inden du skal sove.
  • Spots – Måske du bruger soveværelset som din garderobe, og der ikke er indbygget lys i skabet, kan det være en god idé at have spots.
  • Pendellampe – Hvis du ønsker en mere dæmpet belysning og en hyggelig atmosfære, bør du have en pendellampe.

Brug lys dæmper 

Udover de forskellige lyskilder, kan det desuden være en god idé med en lysdæmper således, at du kan variere lysstyrken i en eller flere lamper i rummet. Du behøver ikke at have dæmper på alle dine lamper. Det kan nemlig være meget forskelligt, hvad der giver mening at sætte en dæmper på. Faktisk kan et dæmpet lys hjælpe dig med at falde til ro. Hvis du for eksempel ønsker at slappe af, har du altså mulighed for at dæmpe lyset. Hvis du derimod skal bruge et skarpere lys, kan du skrue op for lysstyrken.