Indretmedstil.dk

Håndklæder – Indret dit badeværelse med et håndklæde

Indeholder reklame- og annoncelinks

Måske er det tid til at skifte dine nuværende håndklæder ud med nogle nye, eller måske ønsker du bare at friske badeværelset op i nogle flotte farver.

Håndklæder er et fast inventar i dit badeværelse. Udover håndklæderne er med til at tørre os og holde os varme efter badet, er de også med til at skabe en harmonisk stemning på badeværelset.

Uanset hvilken type håndklæde du mangler, garanteres du for, at du finder et, der falder i din smag. Håndklæder fås nemlig i et bredt udvalg. Du kan få håndklæder i forskellige størrelser, farver og materiale, som hver især kan dække et bestemt behov.

Håndklæder du kan bestille online:

Overvej hvilken størrelse du skal have

Det er en god idé at finde ud af, hvad du skal bruge håndklæderne til, før du køber noget. Der findes nemlig flere forskellige størrelser på håndklæder. De 3 typiske er et gæstehåndklæde, et håndklæde og et badehåndklæde.


Som det første er der et gæstehåndklæde, som måler 50*70 cm. Gæstehåndklædet hænger oftest på badeværelset eller gæstetoilettet, hvis du har sådan et. Det er beregnet til dine gæster, som de kan tørre hænder i.

Udover et gæstehåndklæde er der et håndklæde, som måler 50*100 cm. Håndklædet er en anelse mindre end badehåndklædet. De fleste bruger denne størrelse til at tørre hænder i, men det kan også være oplagt til at vikle om håret efter badet.

Som det sidste er der et badehåndklæde. Et badehåndklæde måler 70*140 cm, og er beregnet til at tørre sig i, når man har været i bad.

 

Farver og mønstre

Når du har besluttet dig for størrelsen på dine håndklæder, skal du overveje, hvilken farve du ønsker at dine håndklæder skal have, så de passer bedst muligt ind i din stil på badeværelset. Når du dykker ned i udvalget af håndklæder, finder du håndklæder i alle regnbuens farver. Mulighederne er mange uanset om du er til de prangende farver eller de mere nedtonede farver. Det er dog ikke kun farverne der varierer. Du finder nemlig også et stort udvalg af håndklæder med forskellige mønstre.

Materialer

Håndklæder er typisk lavet af bomuld. Håndklæder i bomuld er nogle af blødeste og lækreste til at tørre sig i. Du kan også købe håndklæder, der er fremstillet af bambus. De har en god sugeevne og tørrer hurtigere end håndklæder i bomuld. Bambus er desuden allergivenlige.

5 facts om håndklæder

Hvor mange grader skal håndklæder vaskes på?

Håndklæder er en tekststilvare, som vi mennesker konstant mennesker er i kontakt med. Det betyder, at der hurtig ophober sig snavs og bakterier. Det anbefales derfor, at du vasker dine håndklæder på 60 grader, så du dræber alle bakterierne.

Hvordan bevarer man farven på nye håndklæder?

For at bevare farven på dine nye håndklæder anbefales det, at du lægger dem i blød i koldt vand i et døgn. Herefter skal du vaske dem i vaskemaskinen.

Hvordan bevarer man den bløde tekstur?

Måske du har oplevet, at dit håndklæde ikke er lige så blødt, som da du købte det. Ønsker du at bevare den bløde tekstur, bør du kun bruge en lille mængde vaskemiddel, når du vasker dine håndklæder. Desuden er det en god idé at tørretumbler dine håndklæder efter vask, da det giver bløde håndklæder.

Skal man vaske nye håndklæder før brug?

Inden du tager dine nye håndklæder i brug, bør du vaske dem i vaskemaskinen. Dermed vil håndklæderne få en bedre sugeevne, når du tørrer dig efter badet.

Hvor ofte skal man vaske sine håndklæder?

Når vi tørrer os med vores håndklæde efter badet, bliver der overført bakterier og døde hudceller. Du bør derfor vaske dine håndklæder en gang om ugen.

Tjek også kategorierne med badeværelsesmåtter og badeforhæng.